1 Aralık 2011 Perşembe

TETA TEKNİĞİ NEDİR?

TETA TEKNİĞİ NEDİR?



1-   Teta zihin hali



Teta hali çok derin bir gevşeme anıdır. Teta seviyesine derin meditasyon ve hipnoz altindayken de ulaşılır. Bu ayni zamanda uyku dalgalarıdır. Bu durumdayken beyin dalgalarimiz saniyede 4 - 7 devir yapar. 4 – 7 Devir hali bilinçaltı ile ilgilidir. İçsel odak, meditasyon, dua ve spiritüel farkındalık sırasında çok güçlüdür.Teta hali hipnoz, yaratıcılık ile bağlantılıdır.



Teta zihin hali bilinçaltı olarak düşünülebilir; zihnimizin bilinçli ve bilinçsiz arasında katmanlanan bölümünü yönetir. Bu hal anıları ve duyumları taşır ve ayrıca tavırlarımızı, inançlarımızı ve davranışlarımızı yönetir. Her zaman YARATICIDIR. İlham vericidir ve ruhsal duyumlar ile karakterize edilir. Gerçeği görme yeteneğini kazanırsınız!



Bilinçaltı pozitif ifadelerden hoşlanmaya eğilimlidir ve “ çabala” , “asla”, “değil” ve “hayır” gibi sözcüklerin kullanıldığı cümleleri sevmez. Bundan dolayı ifadeler bu sözcükler kullanılmadan düzenlenir.



Bilim insanları bazı frekanslarda (özellikle ALFA ve TETA hallerinde) zihnin ve bedenin aşağıdakileri yapabildiğini keşfetti:



-      Stresi hafifletmek

-      Endişe deneyimleyen kişilerde uzun süren ve tatmin edici azalmaları geliştirir.

-      Derin fiziksel gevşeme ve zihinsel berraklığı kolaylaştırır.

-      Bilinçaltına yerleştirilen kalıplar kalıcı olur. İstenilen başarı gelir.

-      Konuşma yeteneğini artırır.

-      Beynin her iki yarısını senkronize eder.

-      Canlı kendiliğinden zihinsel betimlemeyi ve imgesel, yaratıcı düşünmeyi davet eder.

-      Ağrıyı azaltır, rahatlama hissini geliştirir ve *endorfin salınmasını canlandırır.



* Beyin dokularında bulunan ve morfin kadar güçlü ağrı kesici özelliği olan bir grup proteinin ortak adıdır. Endorfinlerin beyindeki haz merkezleri ile ilgili olduğunu gösteren güçlü kanıtlar vardır.  Bu maddelerin etki mekanizmasının ve beyindeki endorfin alıcılarının saptanması, uyuşturucu bağımlılığının ve kronik ağrıların tedavisinde büyük önem taşır.

      

 2- Teta seansları



Teta tekniğinde protokoller karşılıklı görüşme ile saptanır ve mutlaka izin alınır. Saptama işlemleri betimlenir ve uygulamaya geçilir. Uygulama1veya 4 seans olabilir. Her uygulama sonucunda kinezioloji (kas testi) yapılır. Sonuca göre bir sonraki protokole geçilir. Her uygulama 20-40 dakika sürer.



Tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan bu manualin hiçbir bölümü herhangi bir araç ile herhangi bir şekilde yeniden hazırlanamaz veya aktarılamaz. Yavuz Bilgin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder